top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverShelly Schops

De gunstige effecten van fysiotherapie en acupunctuur bij artrose

Bijgewerkt op: 13 feb. 2023


Artrose is een veelvoorkomende aandoening bij honden. Het wordt veroorzaakt door slijtage van de gewrichten en leidt tot pijnlijke en stijve gewrichten. Helaas is artrose een degeneratieve aandoening die we niet kunnen terugdraaien maar we kunnen deze op de dag van vandaag wel goed onder controle houden en verdere aftakeling voorkomen.


Hoewel er geen medicatie bestaat om artrose te genezen, kunnen fysiotherapie en acupunctuur helpen om de symptomen te reduceren en je hond terug comfort te geven.


Fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van pijn en stijfheid van de betrokken gewrichten. Met fysiotherapie gaan we de spieren versterken, pijnpunten en stramme spieren en gewrichten losmasseren en kunnen we baasjes oefeningen aanleren die ervoor zorgen dat het lichaam zo soepel mogelijk blijft.

Doordat fysiotherapie ervoor zorgt dat de mobiliteit van de gewrichten en spieren behouden blijven of geoptimaliseerd worden, verkleint ook de kans dat je hond een mobiele beperking zal krijgen.


Maar naast fysiotherapie is het gebruik van acupunctuur eveneens een goede keuze voor het behandelen van artrose. Acupunctuur bestaat uit het positioneren van naalden in bepaalde punten op de huid, waardoor lokaal de pijnprikkels verdwijnen. De naalden zijn zo afgesteld dat ze geen pijn veroorzaken en kunnen helpen bij het verlichten van pijn, stijfheid en zwellingen van gewrichten en spieren.


Beide therapietechnieken, fysiotherapie en acupunctuur, hebben een bewezen meerwaarde bij de behandeling van artrose bij honden. Ze kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen en het voorkomen van toekomstige mobiele beperkingen.


Daarom passen we deze beide technieken toe om je hond met artrose zo goed en snel mogelijk te helpen.
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page