top of page
Zoeken
  • blog writer

De helende kracht van acupunctuur

Bijgewerkt op: 8 jun. 2023

Wanneer onze trouwe viervoeters te maken krijgen met gezondsheidsproblemen, zoeken we naar de best mogelijke oplossing om hun te helpen.

Voor baasjes die zoeken naar een holistische benadering om de gezondheid van hun dier te optimaliseren, is acupuncturist Shelly het antwoord.

Door zowel de holistische kennis van acupunctuur als kennis in fysiotherapie biedt Shelly een unieke aanpak in haar praktijk ‘GRIP’.


In deze blog leggen we uit hoe acupunctuur de vijf meest voorkomende problemen van huisdieren kan aanpakken en hun algehele gezondheid en vitaliteit kan bevorderen.


1: Pijnmanagement: Verlicht ongemak en zorgt terug voor een happy dier

Acupunctuur staat om zijn pijnverlichtende functie bekend in zowel de humane geneeskunde als diergeneeskunde. Wat de klacht van je geliefde huisdier ook is, gaande van artritis, artrose, spierscheur, kruisbandscheur of post-operatieve recovery, acupunctuur kan in een korte tijd voor een verlichtend gevoel zorgen door het lichaam zijn natuurlijk herstelmechanisme te stimuleren. Shelly’s voorzichtige en persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat het comfort van uw huisdier snel terugkeert, waardoor ze pijnverlichting ervaren en hun levensvreugde terugkrijgen.


2: Stressreducerend en angstremmend: Herstelt de emotionele balans

Net zoals bij mensen, kunnen dieren stress en angsten ervaren in het dagdagelijkse leven. Door een te lange blootstelling aan stress gaat het lichaam zijn algemene gezondheid verliezen. Tijdens de acupunctuursessies van GRIP, gaan dieren in 90% van de tijd rust en kalmte vinden en vaak zelfs in slaap vallen waardoor het stressniveau in het lichaam tot het minimum kan gebracht worden.

Welke angst je dier ook heeft: voor geluid, verlatingsangst of algemene rusteloosheid, Shelly’s expertise in acupunctuur kan een rustgevende oplossing bieden, hun emotionele gezondheid ondersteunen en een harmonieuze band met het gezin bevorderen.


3: maag-darmproblemen: hertelt het evenwicht in de darm

Verteringsproblemen zoals diarree, constipatie en slechte eetlust kunnen de algemene gezondheid en enthousiasme van je trouwe vriend doen verstoren. Acupunctuur focust op het harmoniseren van de energiestroom in het lichaam, wat helpt met het stabiliseren en herstellen van het verteringsstelsel.


4: Mobiliteitsproblemen: verbetering van beweeglijkheid en kracht

80% van de honden en 60% van de katten krijgen last van hun gewrichten en beenderen. Dit kan gaan van artrose, heup- en elleboogdysplasie, rugproblemen of ontstekingen. Al deze klachten kunnen enorm goed geholpen worden met acupunctuur.

Dit is zelfs het stokpaardje van GRIP doordat de patiënten gecombineerd worden behandelt met acupunctuur en fysiotherapie, herstellen ze nog sneller en behouden ze langen hun comfort hierdoor gaan mobiliteitsklachten dus op 2 verschillende manieren hand in hand toegepast worden om je trouwe viervoeter het best mogelijk te helpen.


5: Algemene -en preventieve verzorging: Koestert de essentie van het leven

Acupunctuur wordt niet enkel gebruikt wanneer er problemen optreden. Het mooie aan deze holistische benadering is dat het een enorme algemene en preventieve werking heeft op het lichaam.

Met acupunctuur zorgen we voor een gezonde energiestroom in het lichaam waardoor deze in balans blijft. Door deze energiebalans blijven organen optimaal functioneren, wordt het immuunsysteem versterkt en zorgt voor je trouwe vriend zijn algemeen welzijn.

Door de holistische aanpak focussen we op deze facetten waardoor je de beste zorg voor je dier kan blijven garanderen en ze een kwalitatiever en kwantitatiever leven kan bieden.


Conclusie:

Als het gaat om het bevorderen van het welzijn van je huisdier, biedt acupunctuur een holistische en effectieve aanpak.

Door veelvoorkomende problemen aan te pakken, zoals pijnbeheersing, angst, spijsverteringsstoornissen, mobiliteitsproblemen en algeheel welzijn, kan acupunctuur opmerkelijke voordelen bieden voor je trouwste vriend. Wees getuige van de transformatie in hun gezondheid, geluk en kwaliteit in het leven.


Heb je nog vragen of kom je graag in contact met Shelly zelf?

Stuur dan je vraag naar info@gripvoorhonden.com


126 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page