top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverShelly Schops

Waarom je vandaag best nog begint met fysiotherapie!


Hallo allemaal,Als je een hond hebt, dan weet je hoeveel je hond voor je betekent.

Maar soms kan je hond beperkt worden door pijn, stijfheid of ongewenst gedrag waardoor de dagelijkse of wekelijke uitstapjes moeilijker worden of zelfs misschien niet meer kunnen doorgaan en dat zou super jammer zijn!


Fysiotherapie is een zeer effectieve behandelmethode voor honden met dergelijke problemen.

Wat is fysiotherapie precies en hoe kan het je hond helpen?


Fysiotherapie bij honden is veel meer dan alleen maar rusten en oefeningen doen.

Het is een combinatie van technieken die gericht zijn op het verminderen van pijn en ontstekingen, het verbeteren van de beweeglijkheid, het vergroten van de spierkracht en het corrigeren van gedrag op een positieve manier.


Als fysiotherapeut zal ik eerst een diagnose stellen, gebaseerd op klinische tests en een gedetailleerde kijk op de medische geschiedenis van je hond. Daarnaast ga ik oefeningen aanbevelen die je hond kan doen om de beweeglijkheid en spierkracht te verbeteren.

Deze oefeningen kunnen worden gedaan tijdens een therapie sessie of thuis.

Naast oefeningen, kan je bij GRIP ook terecht voor massages, fitness en acupunctuur om de problemen bij je hond aan te pakken. Dit zijn allemaal behandelmethoden die de mobiliteit van je hond zullen verbeteren en ervoor zorgen dat je hond comfortabeler door het leven zal gaan.


Fysiotherapie kan ook helpen bij het corrigeren van ongewenst gedrag bij honden. De therapie helpt honden beter om te gaan met spanningen, zenuwachtigheid en angst. Door deze behandeling kan je hond rustiger en meer stabieler worden.


Als je merkt dat je hond last heeft van beperkte beweeglijkheid, pijn of ongewenst gedrag, dan is het een goed idee om hulp te zoeken bij een gespecialiseerde fysiotherapeut en acupuncturist.


Ik hoop dat je met deze blog wat meer inzicht hebt gekregen in hoe fysiotherapie je kan helpen met je hond. Vergeet niet om altijd een gekwalificeerde fysiotherapeut of acupuncturist

te raadplegen voordat je met de behandeling begint.
19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page